Kiropraktik

Kiropraktorn - din nerv-, muskel och skelettexpert

En kiropraktor är specialiserad på besvär i rörelseapparaten och nervsystemet. De vanligaste problemen en kiropraktor behandlar är ryggsmärtor, ischias, nack- och axelsmärtor, frusen axel, huvudvärk, migrän, yrsel, idrottsskador samt arm-, ben- och bäckensmärtor. På Arenakliniken ger vi dig träningsråd och hemövningar samt har uppföljande behandling om dina besvär är långvariga.

Klinisk erfarenhet har visat att kiropraktisk behandling i enskilda fall även kan hjälpa mot smärtor från andra organsystem, såsom mag- och bröstsmärtor.

Många går bara till en kiropraktor när det gör ont i ryggen eller nacken, men det är även fördelaktigt att få kiropraktisk behandling i förebyggande syfte. Om en dåligt fungerande led behandlas i ett tidigt skede, kan man klara sig bättre från möjliga framtida problem.

Symptom från neuro- och muskelskelettsystemet är en av de vanligaste orsakerna till hälsoproblem i Sverige. Kostnaderna som detta medför är enorma både för den enskilde personen och för samhället. I genomsnitt behandlar en kiropraktor 18 gånger så många ryggpatienter som en allmänläkare och nio gånger så många som en sjukgymnast (Lönnberg 1997).

Kiropraktisk behandling

Det huvudsakliga målet med en kiropraktorbehandling är att reducera smärtan, främja generell hälsa och öka livskvaliteten. I behandlingen av den enskilde patienten läggs stor vikt vid att se patienten ur ett totalperspektiv. I själva behandlingen använder kiropraktorn huvudsakligen händerna, men även en rad metoder och tekniker för att återupprätta normal funktion i leder, muskler, bindväv och nervsystem.

Vi har riksavtal med försäkringsbolag

Copyright © 2015-2023 Arenakliniken Halmstad