Om Arenakliniken

Jonas Peterson

Jonas Peterson, Arenaklinikens ägare, är född och uppvuxen i Halmstad. I unga år spelade han fotboll och handboll. Jonas spelade två säsonger med Drott i Elitserien innan han flyttade till England för kiropraktorstudier på Anglo-European College of Chiropractic. Vid hemkomsten arbetade han på Malmborg, Trollstad och Peterson kiropraktikmottagning i 17 år.  Under denna tid var han bla lagkiropraktor i HBK och Drott.

Jonas var därefter verksam i Gislaved där volleybollaget GVK Elit och flera fotbollsklubbar fick regelbunden behandling.
Han har haft styrelseuppdrag i Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation och har deltagit i flera vetenskapliga studier i kiropraktik. Han är legitimerad i Sverige, Nya Zeeland samt Australien och har genom åren byggt upp ett brett kontaktnät med andra kiropraktorer, läkare, sjukgymnaster och massörer.

Leg. Kiropraktor Jonas Peterson har 29 års klinisk erfarenhet. Han har jobbat på sju olika kliniker i tre olika länder och även på vårdcentral. Jonas är flitigt efterfrågad på olika tävlingar och har behandlat deltagare i VM i Bordtennis, VM och EM i Styrkelyft, World Padel Tour och Swedish Open i Badminton.

Christian Calvert

Även Christian är utbildad på Anglo-European College of Chiropractic. i England och examinerades 2007. Han har sedan dess varit verksam i LKRs vetenskapliga råd samt sitter sedan flera år tillbaka som föredragande kiropraktor åt Socialstyrelsen. Den förste och den enda i sitt slag i Sverige faktiskt! Där agerar han expertkonsult i frågor rörande kiropraktik i Sverige. Christian bibehåller idag en hög forskningsanknytning och ingår i en forskningsgrupp på Karolinska institutet. Forskningen bedrivs främst inom förebyggande åtgärder för ländryggssmärta. Christian sitter även med i Socialstyrelsens konsensuspanel för Nationella riktlinjer om Rörelseorganens sjukdomar.

Men trots detta är han ingen bokmal. Christian har ett brinnande intresse i långdistansidrott och har mycket bred erfarenhet inom detta område både som atlet och behandlande kiropraktor. Han har bl.a Hallands 6e snabbaste tid på En svensk Klassiker samt har gjort flertalet Ironman tävlingar, där han bl.a genomfört världens tuffaste Ironman som ligger på Lanzarote.

Vi har riksavtal med försäkringsbolag

Copyright © 2015-2021 Arenakliniken Halmstad